Międzynarodowa modlitwa Przeciwko antysemityzmowi i nazizmowi

Home / Aktualności / Międzynarodowa modlitwa Przeciwko antysemityzmowi i nazizmowi

Dla wszystkich, w których pali się ogień Bożej miłości do Jego narodu.

Dla wszystkich, którzy troszczą się o los swojego narodu!

2 i 3 marca 2013 roku odbędzie się Międzynarodowa modlitwa przeciwko antysemityzmowi i nazizmowi, która stała się już corocznym wydarzeniem. Bóg włożył w serca pastorów i duchownych, aby zjednoczyć się w modlitwie, w odpowiedzi na powrót antysemickich i nazistowskich nastrojów w wielu krajach na świecie.

Celem modlitwy jest, aby chrześcijanie  z różnych kościołów, różnych denominacji z całego świata, wznieśli w jedności swój głos do Wszechmogącego Boga, sprzeciwiając się tym, bastionom zła, które stoją na drodze do wylania się pełni siły Ewangelii, wylania Bożej chwały i wolności w naszych kościołach, wspólnotach, w naszych miastach i krajach. I abyśmy razem wznieśli swój głos, wołając o zbawienie Izraela i całego narożu żydowskiego!

Pierwszy raz taka modlitwa odbyła się 12  marca 2011 roku z inicjatywy Modlitewnej Służby Kaukazu „Przygotujcie drogę”, Mesjańskiej wspólnoty z Petersburga i Kijowskiej Żydowskiej Wspólnoty Mesjańskiej. Ale już wtedy, tę inicjatywę wspierali wierzący z różnych denominacji z 28 krajów świata: Australii, Austrii, Armenii, Białorusi, Francji, Niemiec, Grecji, Izraela, Indonezji, Iranu, Japonii, Kazachstanu, Kirgistanu, Litwy, Łotwy, Mołdawii, Puerto – Rico Rosji, Rumunii, Słowacji, Stanów Zjednoczonych, Ukrainy, Filipin, Finlandii, Francji, Szwecji, Estonii i Republiki Południowej Afryki.

Alternatywy uczestnictwa w modlitwie :

-Osobista modlitwa

-Jeśli jesteś pastorem lub szefem  misji, można zainicjować modlitwę 2 i 3 marca 2013 roku. w kościele lub w społeczności – w dowolnej formie, lub w międzykościelnej modlitwie w mieście lub regionie.

Aby  mogły do Was docierać informacje a temat przygotowań do Międzynarodowej modlitwy przeciwko antysemityzmowi i nazizmowi w regionach Ukrainy, a także w innych krajach ( informacje o planowanych działaniach w ramach modlitw ich dat, itp.),  jeśli potrzebowalibyście porady  w sprawie organizacji  i prowadzeniu modlitwy –   zachęcamy do zarejestrowania się w charakterze uczestnika modlitwy.
Szczegóły uczestnictwa w modlitwie i rejestracji można znaleźć w załączniku do niniejszego listu, lub na stronie internetowej:  www.baruhaba.org.ua

PRZYŁĄCZ SIĘ DO MODLITWY ZGODY!